• A repjegytől a reptéri transzferig a Prágába repülővel lapon.

Prága repülővel

 

Mivel?

praga-repulovelVálaszték nincs, Budapest és Prága között egyedül a Czech Airlines, illetve a vonalon általa üzemeltetett Smartwings közlekedik. A járat egész évben üzemel, a gép a belvárostól körülbelül 20 kilométerre található Václav Havel Airport kettes termináljára érkezik.

Hiába a közelség, a Budapest-Prága-repülőjegy árai magasról indulnak. Szezontól függetlenül 45 ezer forint környékén indulnak a jegyárak.


 

Transzfer Prága repülőteréről

Ha nincs bérelt autód vagy nem akarsz taxira költeni sem vagy bajban, Prága repteréről éjjel-nappal találsz buszos transzfert a belvárosba. Napközben három normál árú busz közlekedik a reptér és a város metróvonalai között, valamint van egy éjjeli járat is:

prága reptéri busz A 100-as busszal a B Metro Zlicin állomásához jutsz el. Az út 15 perc, a járat 5:41 és 23:36 között közlekedik 10-30 percenként.

A 119-es busz az A Metro Nádrazi Veleslavín állomásához visz. Az út 16 perces, a járat 4:23 és 23:44 között közlekedik, 5-10 percenként.

A 191-es busz az A Metro Petriny nevű megállójához és a B Metro Andel nevű megállójához visz. Előbbi út 24 perc, utóbbi 48 perc. A járat 4:57 és 23:11 között jár.

–  Az éjjeli órákban (23:57 és 3:57 között) az 510-es busz jár, mellyel a metró- és a villamoshálózatra is átszállhatsz.

Árak: ha még a terminálban, vagy a külső automatákból veszed meg a jegyet, 32 koronába kerül, ugyanez a buszsofőrnél 40 korona. A jegy 90 percig lesz érvényes, ezalatt nem csak a buszt, de átszállás után más tömegközlekedési eszközöket is használhatsz vele.


 

Airport Express Bus

prága reptéri expressz

Ott van még a hajnal öt és este tíz között közlekedő Airport Express Bus, amely egész a belvárosba, a központi vasúti pályaudvarig visz. Ez valamelyest drágább: a felnőtt jegy 60 korona, a 6-15 éveseknek szóló jegy 30 korona.

 Booking.com


[ezcol_1half]Autóval[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]