• A repjegytől a reptéri transzferig a Prágába repülővel lapon.

Gyakran ismételt kérdések Prágáról

 

Szeretnék mindent megnézni Prágából, egy hétvége elég lesz rá?

Bár az európai fővárosok között Prága kicsinek mondható, egy 2-3 napnál azért messze többet kell rá szánnod, hogy alaposan kiismerd. Szerencsére a történelmi látnivalók (Óváros, Kisoldal, Vár…) egy szűk, gyalog kényelmesen bejárható területen találhatók, de sok érdekeset találsz a külsőbb kerületekben is. Arról nem is beszélve, hogy Prága nem csak történelmi látnivalói miatt népszerű, hanem kocsmakultúrájáról, a jobb sörözők jó söreinek végigkóstolásához pedig kell néhány este.

prága látkép


 

És ha csak a látnivalók érdekelnek?

Az Óváros középkori építményei, a Károly híd és környéke, valamint a vár építményei – Prága útikönyveiben legtöbbet emlegetett célpontok. Ha ezekre vagy kíváncsi, elég lehet rájuk egy hétvége, de ha útba ejtenél még néhányat a jó múzeumok közül, már nagyon feszes lesz a tempó.


 

Milyen múzeumok?

Mindenfélék, Prága ebben elég erős. Természetesen van múzeuma itt a sörfőzésnek, a cseh iparnak és a cseh játékoknak, de olyan Európában ritka vagy egyedülálló múzeumokat is bejárhatsz itt, mint a Melantrichova utcai Szexuális segédeszközök múzeuma, a Kínzási múzeum, és az ország történelméből következően van itt egy frankó KGB Múzeum és egy Kommunizmus Múzeum is. Ezekről több infó itt: Prága legjobb múzeumai.

téli prága


 

No, de a lényeg: mikor érdemes utazni?

A vár és az Óváros, szóval a történelmi látnivalók által frekventáltabb területek ugyan szűkek, nem kell sokat sétálni egyiktől a másikig, ettől függetlenül sok látnivaló szabadtéri. Ez télen azért nem elhanyagolható szempont. Bár Prága időjárása nem sokkal hűvösebb Budapestétől, egésznapos városnézésekhez csak a késő tavasztól kora őszig tartó időszak az ideális.


Szállás-ügyben mi a helyzet? Milyen árak vannak?

A hátizsákos, takarékos utazóknak jó hír, hogy Prágában nem nehéz összehozni egy olcsó utazást. A város népszerű a kevés pénzből utazó európai fiatalok között, Prága pedig rengeteg jó árú hosztellel várja őket. Még nyáron is könnyen találni ötezer forint környékén ágyat éjszakánkét egy belvárosi hosztelben.

Ha hotelbe készülsz sem kell horror árakkal számolni. Viszont nem árt sietned, a belváros jó árú hotelei hamar betelnek a nyári hónapokra. A külsőbb kerületekben szinte bármikor találsz elfogadható áron hotelt, és a jó tömegközlekedésnek hála bejutás miatt sem kell aggódnod. A témáról bővebben az Így keress szállást Prágában lapon olvashatsz.


 

Mit jelent, hogy jó a tömegközlekedés?

Prága egy viszonylag kicsi főváros, amit könnyen lefed villamos- és metróhálózata. Tömegközlekedése első sorban erre épül. A belvárost mérete miatt ugyan gyalog is kényelmesen bejárhatod, ha nagyobb távolságokat tennél meg Prágában, egy metró- vagy egy villamosvonal jó eséllyel azonnal szembe jön majd, ahova viszont ezek sem érnek el, oda busszal juthatsz el. A reptér és a belváros között például csak busszal jutsz el a tömegközlekedési eszközök közül.

villamos prágában


 

Szóval nem érdemes autózni a városban?

Nem csak nem érdemes, de nem is nagyon lehet. A szűk belvárosban sok az autóktól elzárt utca, a parkolóhelyek közül sok pedig csak a helyieknek van fenntartva. Ha autóval mész Prágába, jobban jársz, ha leparkolsz egy külvárosi P+R parkolóba, ahol napokra ott hagyhatod az autód egy nagyon korrekt, napi 120 koronás áron.


 Booking.com


[ezcol_1half]Érdekességek[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]