• A repjegytől a reptéri transzferig a Prágába repülővel lapon.

Fedezd fel Prágát

Ha már tudod mikor mész és hol alszol majd, fejből vágod a főbb látnivalókat és kitaláltad, melyik sörözőben pihened ki az egész napos városnézést, itt van még néhány infó a tartalmas utazáshoz.

 

Prága tömegközlekedése

villmos prágábanA látnivalókkal teli belváros gyalog bejárható, de azért nem árt tudnod, ha nagyobb távolságokat tennél meg, egy kiváló tömegközlekedési hálózat vár Prágában. Itt mindent megtudhatsz a jegyekről, a metró-, a villamos- és a buszhálózatról is.

Prága tömegközlekedéséről bővebben

 

 

Spórolj a prágai belépőkön

Prága városkártyaVárosnéző kártyája Prágának is van, bár a kínálat nem olyan nagy, mint Európa más felkapott fővárosaiban. Arra viszont pont elég a kettő kártyából álló kínálat, hogy lefedje az aktív utazók és a ráérős városnézők igényeit.

A prágai városkártyákról bővebben

 

 

Egyél jókat Prágában

cseh kürtöskalácsHa végigkóstolnád a cseh konyha ételeit, ne hallgass a szemedre. Látszólag a magyaréhoz nagyon hasonló ételekkel találkozol itt, az ízvilág azonban nagyon más. Nehéz, sűrű levesekre, zsíros húsokra számíts, na meg knédlire mindenhol.

Prága gasztronómiájáról bővebben

 

 

Városrészek

Prága városrészeiPrága városrészeinek jól elkülöníthető karaktere van. A történelmi negyedek is jól elkülöníthetőek egymástól, de az újabb, külső városrészek sem feltétlen csak egyhangú kerületeket. Ismerd Prága főbb városrészeit, hogy tudd, hol milyen látnivalók és hangulat vár majd.

Prága városrészeiről bővebben

 

 

Hasznos cseh kifejezések

cseh feliratokPrágában a lakosság nagy része (a turizmusban dolgozók közül szinte mindenki) beszél angolul vagy németül, esetleg mindkét nyelven. Ha azonban bevágódnál a helyieknek egy-két cseh szóval, mondattal, itt találsz párat.

Az alap cseh kifejezésekről bővebben

 


[ezcol_1half]Sörözők[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]