• A repjegytől a reptéri transzferig a Prágába repülővel lapon.

Prága autóval

Útvonal

Prága autóvalMagyarországról legegyszerűbben Pozsony és Brno érintésével jutsz Prágába. Budapestről így, végig autópályán közlekedve nagyjából 530 kilométer az út, amin 5-6 óra alatt kényelmesen Prágába érsz.

Csehországban és Szlovákiában is a 10 napos autópályamatrica a legolcsóbb, amit venni tudsz. A cseh 10 napos matrica ára 310 korona, míg a szlovák 10 naposé 10 euró.

Matricát a neten és a benzinkutakon tudsz venni; a sebességkorlátozás egyébiránt mindkét országban 130 km/h.


 

P+R mindenhol

Prágai parkolásPrágában egy nagyon jól kiépült P+R-hálózat segíti az autósokat. A város mindegyik metróvonalának van nagy P+R parkolója, ahol korrekt áron ott hagyhatod az autódat napokra, amíg a városban turistáskodsz. Ezek a parkolók a metrómegállókhoz közel állnak, és addig vannak nyitva, amíg az adott metró közlekedik: jellemzően hajnal négy óra és éjjel egy óra között.

A P+R parkolók egységárasak, egy nap 20 koronába kerül. Ez viszont csak addig ennyi, amíg jár a metró: ha éjszakára is itt hagyod az autódat, az éjszakánként további 100 korona. Egy teljes nap tehát 120 korona, amivel még mindig sokkal jobban jársz, mint ha az utcán parkolnál. Sőt, sokszor a hotelek saját parkolóiban több pénzt kérnek ennél. Fizetni a parkolókba kirakott jegyautomatákban tudsz.

 

Térkép Prága P+R parkolóihoz:

Prága P+R parkolói


Parkolás a belvárosban

Parkolás PrágábanHa valami furcsa okból mégis úgy döntesz, az első osztályú tömegközlekedés helyett autóval mozognál a városban tudd, a történelmi városrészben rengeteg a forgalom elől elzárt utca és az egész belvárosban nehéz parkolni.

Parkolási szempontból a Prága három zónára van osztva. A kék zóna a szűk belváros, itt szinte csak kékre festett parkolót találsz, ami azt jelenti, ezeken csak az engedéllyel bíró helyiek parkolhatnak. A narancssárga zónában legfeljebb két órára állhatsz meg, óránként 40 koronáért. Van még továbbá a zöld zóna, ahol maximum hat órára hagyhatod ott az autót, óránként 30 koronáért.


[ezcol_1half]Időjárás[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]